Luikse salade

  Ingrediënten: 4 personen

  • 250 gram gerookte spekjes

    (gewoon gezouten spek kan eveneens)

  • 800 gram prinsesbonen

  • 500 gram vastkokende aardappels

  • 1 grote ui

  • 1 eetlepel boter

  • 2 eetlepels balsamicoazijn

  • Muskaatnoot

  • Peper + zout

Voorbereiding:

  • Snipper de ui fijn.

  • Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook gedurende 20 minuten.

  • Kook de prinsesbonen +/- 10 minuten.

  Bereiding:

  1. Smelt de boter in een kookpan en bak de spekblokjes goudbruin.

  2. Voeg de fijngesnipperde ui en laat even kleuren.

  3. Doe er de stukken aardappel bij en laat mee opwarmen.

  4. Blus met de balsamicoazijn en kruid met muskaatnoot peper en zout.

  5. Meng er de prinsesbonen onder.